Kienen

Kienen

De spellen kienen en bingo worden vaak door elkaar gehaald. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn qua spelopzet, spreken we toch van twee verschillende spelletjes. Hoe dit precies zit en wat er zo leuk is aan de spelregels van online kienen, legt Live-bingo.nl voor je uit.

Verschil tussen kienen en bingo

Allereerst het formaat: een bingokaartje bestaat altijd uit een 5x5 matrix, maar dit is niet het geval bij kienen. Daar heeft een kleine kaart 9 kolommen en 3 rijen. Een grote kaart bij kienen bestaat uit 6 kleine kaarten. Van deze 9 kolommen beschikt elke kolom over een tiental aan cijfers die geplaatst kunnen zijn. De eerste kolom heeft de nummers 1-9, de tweede 10-19, de derde 20-29 en ga zo maar door.

Een ander belangrijk aspect is het gebruik van de kaart. Waar je bij bingo na elk spel een nieuwe kaart krijgt, speel je bij kienen de hele avond met eenzelfde kaart. Wanneer er een getal getrokken wordt dat op jouw kaart staat, dan leg je hierover een fiche. Een goede kienkaart is kortom het hele werk.

Daarnaast mist er geen getal in het midden van de kaart bij kienen. Bij bingo is dit namelijk wel het geval. Het laatste grote verschil is bij het vals claimen van 'Bingo' of 'Kien': waar bij bingo de kaart wordt vernietigd, mag men de kaart bij offline en online kienen gewoon blijven houden. Alleen de fiches worden verwijderd, waardoor je alsnog een (minieme) kans maakt om te winnen.

Gezellig en sociaal online kienen

Net als bij online bingo is online kienen zeker de moeite waard. Neem het op tegen andere spelers van over de hele wereld, kien jezelf tot de top of maak nieuwe vrienden dankzij de chatfunctie die vaak aanwezig is. In tegenstelling tot het reguliere spel kun je bij online kienen gewoon vanuit je luie stoel het spel spelen.

Terug naar overzicht
Online bingo spelen Van oudsher is bingo natuurlijk een spel dat je met een grote groep speelt in een zaal waar een omroeper stuk voor stuk de getallen opnoemt die uit het rad vallen. T... Lees verder Kienen De spellen kienen en bingo worden vaak door elkaar gehaald. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn qua spelopzet, spreken we toch van twee verschillende spelletjes. Hoe dit precies ... Lees verder Bingo spelregels Een van de vele redenen waarom bingo zo razend populair is geworden, zit hem in de enorm lage instapdrempel van het spelletje. Iedereen kan namelijk gemakkelijk meespel... Lees verder Bingo prijzen Een potje bingo spelen is altijd leuk, maar wanneer je in de prijzen valt, wil je natuurlijk geen ander spel meer spelen. Hoewel spelen voor echte bingo prijzen geld kost,... Lees verder