Bingo spelregels

Bingo spelregels

Een van de vele redenen waarom bingo zo razend populair is geworden, zit hem in de enorm lage instapdrempel van het spelletje. Iedereen kan namelijk gemakkelijk meespelen, zelfs wanneer diegene nog nooit eerder van bingo heeft gehoord (ook al kunnen we dat ons niet voorstellen natuurlijk.) Live-bingo.nl vertelt je over alle bingo spelregels die er zijn.

Bingo uitleg

Mocht je graag meespelen met een potje bingo, maar weet je stiekem nog niet de regels, dan bieden wij je met onze bingo uitleg een helpende hand. Wees echter gerust: het is lang niet zo moeilijk als de gemiddelde wiskundesom. Het enige wat je nodig hebt is een bingokaart, een omroeper, medespelers en natuurlijk prijzen. Speel je online, dan gebeurt vrijwel alles zelfs automatisch.

Een bingokaart bestaat officieel uit een mat met getallen tussen de 1 en 75. Op de speelmat is er plaats voor 24 cijfers. Hoewel er 25 hokjes (5x5 hokken) beschikbaar zijn, is de middelste al voor je afgestreept. Aan de boven- en zijkant van de mat bevinden zich de letters BINGO.

Elk van de 5 kolommen beschikt over een eigen getallenreeks:

  • de B-kolom heeft 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15
  • de I-kolom heeft 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30
  • de N-kolom heeft 4 getallen uit de reeks 31 t/m 45 (een vakje kun je vooraf al afstrepen!)
  • de G-kolom heeft 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60
  • de O-kolom heeft 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75

Bingo uitleg over de 'wedstrijd'

Nu het duidelijk is waaruit een bingokaart bestaat, ben je klaar om deel te nemen aan een wedstrijd. Naast medespelers met andere bingokaarten is er normaal gesproken ook een leider aanwezig. Deze trekt één voor één balletjes met een getal uit het rad.

Tijdens het spel is het volgens de bingo spelregels niet mogelijk dat een getal meerdere keren getrokken wordt. Is er een getal getrokken dat op jouw kaart staat, dan mag je deze wegstrepen of krassen, afhankelijk van welke methode er wordt toegepast.

Je mag jezelf tot winnaar kronen wanneer je één volledige lijn op een horizontale, verticale of diagonale manier kunt wegstrepen. Roep 'bingo!' door de zaal en ga als de wiedeweerga je prijs ophalen. Succes met het onthouden van de bingo spelregels en veel speelplezier!

Terug naar overzicht
Online bingo spelen Van oudsher is bingo natuurlijk een spel dat je met een grote groep speelt in een zaal waar een omroeper stuk voor stuk de getallen opnoemt die uit het rad vallen. T... Lees verder Kienen De spellen kienen en bingo worden vaak door elkaar gehaald. Hoewel er zeker overeenkomsten zijn qua spelopzet, spreken we toch van twee verschillende spelletjes. Hoe dit precies ... Lees verder Bingo prijzen Een potje bingo spelen is altijd leuk, maar wanneer je in de prijzen valt, wil je natuurlijk geen ander spel meer spelen. Hoewel spelen voor echte bingo prijzen geld kost,... Lees verder Bingo spelregels Een van de vele redenen waarom bingo zo razend populair is geworden, zit hem in de enorm lage instapdrempel van het spelletje. Iedereen kan namelijk gemakkelijk meespel... Lees verder